dak zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen ook op een plat dak worden gemonteerd.

Zonnepanelen zijn de laatste jaren flink in populariteit gestegen in België. Bijna net zo hard als de energieprijzen. Voor veel mensen zijn zonnepanelen een grote uitkomst. Want het maandelijkse bedrag aan de energiemaatschappij kan flink oplopen. Daar komt bij dat het gebruik van reguliere elektriciteit niet bijdraagt aan een beter milieu. Sterker nog, het verslechterd er alleen maar van.

CO2 uitstoot verminderen

Met zonnepanelen draagt u hier wel aan bij. U maakt namelijk gebruik van de zon om uw eigen elektriciteit op te wekken. Dat wil dus zeggen dat veel apparaten die u in huis heeft gebruikt kunnen worden door de kracht van de zon. Uitstekend dus om geld mee te besparen en ook weinig CO2 uit te stoten. Want volgens vele experts draagt dat bij aan de opwarming van de aarde.

Alhoewel sommige mensen daar graag aan willen bijdragen, is het voor de meeste Belgen gewoon een financiële kwestie. Energieprijzen stijgen, en ook het verbruik neemt toe. Natuurlijk zult u een investering moeten doen. De zonnepanelen zijn niet gratis. Maar na enkele jaren heeft u de panelen terugverdiend, en wekt u dus kosteloos uw eigen energie op. Erg prettig om te weten. Want als u het spaargeld op de bank laat staan krijgt u weinig rente. Misschien is investeren een betere optie.

Hoelang gaan zonnepanelen mee? Wordt dit getest?

Er wordt nog steeds gedacht dat de zonnepanelen gemakkelijk kapot gaan, en veel onderhoud nodig hebben. Waar dit precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar zonnepanelen zijn erg sterk en kunnen wel tegen een stootje. Ook een hagelbui is voor pv panelen van goede kwaliteit geen enkel probleem. Kies wel altijd voor een goed merk dat Europees in goedgekeurd. Merken als Recom en Canadian Solar zijn van zeer goede kwaliteit. Ze zijn getest op duurzaamheid, en kunnen gemakkelijk 25 jaar mee. Zo nu en dat wat onderhoud en schoonmaken verlengd de levensduur van de zonnepanelen. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden.

Comments are closed.

Post Navigation